Ce plugin-uri instalezi pe WordPress
Wordpress-ul este construit în așa fel încât plugin-urile sunt o parte esențială din structura acestuia. Plugin-urile te ajută să implementezi, din câteva click-uri, elemente și funcționalități care altfel ar fi mult mai dificil de adăugat.

În acest articol îți prezentăm o serie de categorii de plugin-uri elementare care îți pot fi de folos pentru website-ul tău.


 

Plugin-uri de caching

WordPress-ul, prin natura lui, generează conținut dinamic. Asta înseamnă că atunci când cineva accesează website-ul tău, pagina pe care o vede este construită pe loc, pentru el.

Cu ajutorul unui plugin de caching, poți preîncarca pagini întregi sau doar elemente dintr-o pagină pe care să le servești ca fișiere statice vizitatorilor.

Acest lucru înseamnă viteze de încărcare mai mari și o experiență mai bună a utilizatorilor pe site.

Totodată, multe dintre plugin-urile de caching te ajută și la optimizarea de cod, cum ar fi minimizarea HTML și CSS.

Exemple de plugin-uri: WP Super Cache, LiteSpeed Cache, WP Fastest Cache, W3 Total Cache

 

 

Implementarea de SSL

Atunci când îți instalezi un certificat SSL pe website, e bine să te asiguri că acea versiune va fi întotdeauna accesată de către vizitatori.

Tocmai de aceea te sfătuim să folosești un plugin care te ajută în redirecționarea automată a site-ului către versiunea https:// și modificarea link-urilor interne din http:// în https://.

Exemple de plugin-uri: Really Simple SSL

 

 

Optimizarea pozelor

Fiecare fotografie pe care o folosești pe website-ul tău trebuie să fie optimizată într-un fișier de dimensiuni cât mai mici.

Te sfătuim să faci această optimizare în afara wordpress-ului, local, și să uploadezi fotografiile deja optimizate pentru a evita instalarea unui plugin.

Dacă totuși nu te pricepi, îți lăsăm o listă cu câteva plugin-uri care te ajută să îți optimizezi toate pozele din câteva click-uri și care îți optimizează automat viitoarele poze pe care le urci pe site-ul tău.

Exemple de plugin-uri: Smush Image Compression and Optimization, EWWW Image Optimizer, reSmush.it

 

 

Optimizare SEO

Optimizarea SEO este necesară oricărui website, chiar dacă nu ai de gând să faci o campanie completă de SEO sau nu plănuiești să urci în rezultatele organice.

Un plugin de optimizare SEO te va ajuta cu anumite task-uri care îți vor fi de folos în viața de zi cu zi a site-ului tău, precum adăugarea de meta descrieri pentru fiecare pagină în parte, asocierea de fotografii pentru fiecare articol / pagină etc. Ce înseamnă asta? Înseamnă că atunci când vei trimite un link sau vei da share unei pagini de pe website-ul tău, acel link va arăta corect și va fi mai atractiv pentru vizitatori.

Dacă plănuiești să faci o campanie adevărată de SEO, iarăși este esențial un astfel de plugin pentru WordPress, task-urile precum realizarea și updatarea sitemap-ului, gestionarea de link-uri, analiza conținutului etc., făcându-se cu mare ușurință.

Exemple de plugin-uri: Yoast SEO, All In One SEO Pack

 

 

Securitate

Orice website realizat pe WordPress are nevoie obligatorie de implementarea unui tool de securitate.

Blocarea încercărilor de logare repetate, blocarea de username-uri și un firewall minim sunt ușor de obținut prin folosirea unui plugin.

Nu uită însă că, primul pas spre un website securizat este alegerea unui serviciu de hosting potrivit.

Exemple de plugin-uri: Wordfence Security, All In One WP Security & Firewall, Sucuri Security

 

 

Adăugarea de script-uri

Vei avea nevoie, pe website-ul tău, de diferite coduri de tracking, atât pentru partea de monitorizare a traficului, cât și pentru campanii de promovare prin diferite platforme.

Totodată, multe dintre tool-urile cele mai des folosite pe un website, precum implementarea Google Maps, diferite popup-uri, implementarea de heatmap-uri etc., funcționează prin adăugarea unui cod Javascript.

Poți folosi un plugin pentru a introduce aceste coduri din câteva click-uri.

Exemple de plugin-uri: Insert Headers & Footers, Header & Footer Scripts

 

 

Customizarea prin CSS

Dacă ai un minim de cunoștințe de CSS, folosirea unui plugin prin care poți gestiona rapid și ușor codul agăugat îți va fi de mare ajutor.

Instalezi plugin-ul și începi și adaugi codul. Este atât de simplu. Nu uita, însă, să verifici dacă tema pe care o folosești nu are o astfel de opțiune deja implementată.

Exemple de plugin-uri: Simple Custom CSS, WP Add Custom CSS

 

 

Backup și transfer

Nu uita să faci backup-uri regulate website-ului tău. Plugin-urile de mai jos te ajută să ai în permanență o copie a site-ului precum și să îl pregătești pentru transferul pe un nou domeniu / server.

Exemple de plugin-uri: All-In-One WP Migration, UpdraftPlus, BackWPup, Duplicator


 

Înainte să instalezi un plugin, ține minte următoarea regulă: Dacă nu ai nevoie neapărată de el și poți implementa funcționalitatea lui prin altă metodă, nu îl instala. Plugin-uri mai multe înseamnă un website mai lent și posibilitatea mai mare a vulnerabilităților de securitate.

Totodată, caută să folosești doar plugin-uri de la developeri mari, care sunt permanent updatate.

 

Vrei un website pe WordPress? Solicită o ofertă!