Ce platformă să alegi?
Când vine vorba de deschiderea unui magazin online, două platforme se regăsesc în opțiunile fiecărui antreprenor aflat la început de drum: Shopify și Woocommerce.

Am făcut un scurt rezumat al motivelor pentru care să alegi o platformă în detrimentul celeilalte.


 

SHOPIFY

 

Avantaje

 

✓ Usor de dezvoltat

Dacă nu ai nevoie de customizări avansate în ceea ce privește design-ul sau alte funcționalități și vrei un magazin online cu funcții normale și un design modern, punem pariu că te vei descurca să îți setezi singur magazinul.

✓ Backend ușor de folosit

Backend-ul, la fel ca partea de dezvoltare a magazinului, este extrem de ușor de folosit. În câteva minute vei înțelege interfața și îți va fi foarte ușor să gestionezi website-ul.

✓ Totul intr-un singur loc

Dacă optezi pentru Shopify, administrarea de domeniu, hosting și magazin revine în sarcina lor.

✓ Usor de integrat cu alte platforme / website-uri

Cam toate platformele pe care le-ai putea folosi au dezvoltat (dacă nu încă, cu siguranță o vor face) soluții de conectare cu Shopify.

✓ Suport 24/7

Cei de la Shopify sunt recunoscuți pentru suportul pe care îl oferă utilizatorilor săi, așa că orice problemă întâmpini te vor ajuta să o rezolvi.

 

Dezavantaje

 

✕ Putine Design-uri

Deși ușor de implementant, Shopify pune la dispoziția utilizatorilor un număr limitat de design-uri. Asta înseamă că website-ul tău, chiar dacă nu va fi identic, va avea același “felling” precum alte website-uri realizate pe Shopify. Acest lucru dăunează celor care doresc să construiască un brand puternic.

✕ Plătești pentru a-l folosi

În fiecare lună trebuie să plătești un abonament doar pentru că ai un website. Abonamentele variază între 29$ și 299$.

✕ Taxe mari la tranzactii

Pentru plățile cu cardul, Shopify percepe o taxă de 2.9% + 30 Cenți la fiecare tranzacție, față de aproximativ 1%, taxe percepute de procesatorii de carduri din România.

✕ Plăți lunare pentru ORICE

Vrei un countdown pe site pentru noua ta campanie? Vrei rapoarte mai avansate sau poate un banner pe site-ul tău? Toate vin sub forma unor extensii care trebuie plătite lunar.

✕ Pierzi website-ul odata cu abonamentul

Shopify funcționează pe baza unei taxe lunare. Atât timp cât ai abonamentul activ, ai și website-ul. Renunți la abonament, pierzi website-ul, adică pierzi toată investiția făcută până în acel moment.

✕ Limitat in dezvoltarea ulterioara

Dacă afacerea ta se dezvoltă și vei avea nevoie de funcții avansate sau customizare foarte mare a magazinului, Shopify va fi o piedică în realizarea acestora.

✕ Website-ul nu e niciodată al tău

Depinzi în permanență de cei de la Shopify. Dacă vor să schimbe suma de plată lunar, o fac. Dacă vor să schimbe taxele o fac. Vrei să pleci de la ei? Pleci fără site.

✕ Crearea de conținut

Dacă vrei să creezi conținut de alt tip decât cel de tip produse de magazin online, Shopify-ul îți va da o imensă bătaie de cap.


 

WOOCOMMERCE

 

Avantaje

 

✓ Backend usor de folosit

La fel ca pe Shopify, și pe Woocommerce vei găsi o platformă prin care poți gestiona foarte ușor comenzile, produsele, clienții etc.

✓ Usor de integrat cu alte platforme

Fiind o platformă foarte folosită, integrarea cu alte platforme și servicii este extrem de facilă.

✓ Fără taxe la vânzare

Fiind o platformă gratuită, Woocommerce nu percepe niciun fel de taxă de la utilizatorii săi, așadar vei plăti doar taxele către procesatorul de carduri, în România învârtindu-se în jurul valorii de 1%.

✓ Fara limite in ceea ce priveste design-ul

Design-ul în Woocommerce nu este limitat decât de cunoștiințele tehnice și creativitatea celui care dezvoltă magazinul.

✓ Posibilitatea de a implementa aproape orice feature ai nevoie

Indiferent de complexitatea funcționalităților de care ai nevoie, cel mai probabil, acestea se pot implementa pe Woocommerce

✓ Nu iti pierzi investitia

Odată realizat, website-ul îți aparține în intregime și nimeni nu ți-l poate copia / lua înapoi.

✓ SEO foarte ușor de implementat

Woocommerce este o extensie a platformei WordPress, cea din urmă fiind cea mai ușor de folosit pentru campaniile de SEO.

 

Dezavantaje

 

✕ Ai nevoie de un developer

Dacă vrei să beneficiezi la maxim de ceea ce îți poate oferi Woocommerce-ul, atât ca design cât și ca funcționalitate, ai nevoie de un developer sau o agenție de dezvoltare web.

✕ Costuri initiale mai mari

Dacă alegi să apelezi la o agenție de dezvoltare web, costurile inițiale vor fi evident mai mari, acestea incluzând serviciile agenției.


 

Concluzii

Așadar, lucrurile stau destul de simplu. Dacă ai nevoie de un magazin online pe care să îl pornești extrem de rapid, eventual pentru a face un test inițial al produselor tale, alege Shopify.

Dacă însă ai nevoie de un site profesionist care să îți ducă produsele la potențialul lor maxim și în care să nu “arunci” bani lunar, Woocommerce e alegerea potrivită.

 

Știai că noi suntem experți în Woocommerce? Cere-ne o ofertă!

Vrei doar un sfat? Scrie-ne.